Sybrandy's Speelpark verhuist na 55 jaar naar De Hege Gerzen in Oudemirdum

Open vanaf 20 juli 2020

Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum is in 2020 verhuisd naar een nieuwe locatie vier kilometer verderop. Daar aan de Liemerige Wei 4 in Oudemirdum worden ze buren van Strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen. Daar krijgt het goedkoopste park van Nederland een nieuw leven als Sybrandy’s Speel- en Natuurpark. Als alles meezit hoopt het park 20 juli 2020 open te gaan. Na 55 jaar besloot de familie Sybrandy haar deuren aan de Jan Schotanuswei te sluiten. Zondag 25 augustus 2019 was de laatste dag dat bezoekers daar konden genieten van het park..

Moeilijke beslissing
Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Eigenaar Simon Sybrandy gaat met pensioen en voor zoon Rienk Sybrandy is het tijd voor wat anders. "We hebben er lang en diep over nagedacht. Deze moeilijke beslissing gaat niet over één nacht ijs. Uiteraard hebben we gezocht naar andere mogelijkheden. Zo is er gekeken of het haalbaar is extra personeel in te zetten. Dit brengt helaas hoge kosten met zich mee, waardoor de entreeprijzen, maar ook de horeca-prijzen fors omhoog gaan. Wij staan bekend als het goedkoopste park van Nederland en dat wilden we graag zo houden. Dat is onze succesformule", aldus Rienk.

Sinds 2013 heeft het speelpark te koop gestaan. Er is in de afgelopen zes jaar actief gezocht naar een geschikte overnamekandidaat. Diverse kandidaten hebben interesse getoond in het speelpark, dit heeft niet tot overname geleid op de oude locatie. De reddingsactie Sybrandy’s Ja! die in de zomer door ‘Sybrandy fan’ Sjerp Jaarsma van De Hege Gerzen werd opgezet heeft veel steun kunnen rekenen. Met financiële hulp van donateurs en een lening van gemeente De Fryske Marren kan het park behouden blijven voor Gaasterland. Simon Sybrandy: ‘We vinden het mooi dat het park na 55 jaar de deuren niet sluit, maar een nieuw leven krijgt op een andere locatie’.

Een begrip in Zuidwest Friesland 
In 1964 opende Rients Sybrandy tijdens de Pinksterdagen het park als vogelpark en fazanterie. Het had op 2 hectare grond een aanbod van vijfhonderd vogels van diverse pluimage. Het park kreeg er in de loop der jaren een bar dancing en een speeltuin bij. Uiteindelijk is het vogelpark onder leiding van Simon Sybrandy (de laatste 15 jaar samen met zoon Rienk) uitgegroeid tot het attractiepark voor kinderen van 3 tot 13 jaar. Jaarlijks trekt het park tussen de 35.000 en 40.000 bezoekers.